Konsolos ne iş yapar?
Konsoloslar veya konsolosluk memurları, temsil ettikleri devlet adına yurt dışında resmi görevler yapan görevlilerdir. Konsoloslar; temsil ettikleri ülkenin ticari, sınai ve vatandaşlık işlemlerini yürütmekle görevlidirler.
Konsolosluğun amacı nedir?
Konsolosluklar, bir devletin yabancı bir ülkedeki ticari çıkarlarını koruyan ve çeşitli diplomatik olmayan resmi görev ve işlemleri yürüten ofisler olarak tanımlanabilir.
Konsolosluk ve büyükelçilik arasındaki fark nedir?
Gerekirse diğer şehirlerde temsilcilik ofisleri açılabilir. Bu temsilciliklere başkonsolosluk veya konsolosluklar denir. Vatandaşların resmi işlemleri başkonsolosluklarda ve konsolosluklarda yapılır. Büyükelçiliklerde işlemler vatandaşlar tarafından değil devlet tarafından yapılır.
Konsolosluk maaşı ne kadar?
Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre büyükelçilik personelinin ortalama maaşı aylık 22.100 TL’dir. Büyükelçilik personelinin en düşük ortak maaşı 17.700 TL iken en yüksek maaş ise 30 TL’dir.
Kaç tane konsolos var?
Başkent Ankara’da 135 daimi elçilik bulunmaktadır. İstanbul’da 73 başkonsolosluk ve 1 konsolosluk olmak üzere 74 diplomatik misyon bulunmaktadır.
Konsolosluğa dava açılır mı?
Konsolosluk memurları ve konsolosluk personeli, görevlerinin ifası sırasında yaptıkları işlemlerden dolayı kabul eden Devletin adlî veya idarî makamlarının yargı yetkisine tabi değildirler.
Konsoloslukları kim koruyor?
Diplomatik Güvenlik Bürosu (DS), ABD Dışişleri Bakanlığı ile ABD büyükelçilikleri ve konsolosluklarının güvenliğini yönetir.
Konsolosluk dokunulmazlığı var mı?
1) Konsolosluk binaları dokunulmazlığa tabidir.
Konsolosluk memuruna ne denir?
Başkonsolos veya Başkonsolos Birinci Sınıf, Başkonsoloslukların en üst amiri konumundadır. Kariyerli memurların yanı sıra, konsolosluk ve uzman memurlar da Başkonsolos olarak atanabilir.
En genç büyükelçi kimdir?
Ancak Ankara’daki Romanya Büyükelçisi George Ciamba, bu kalıpların dışında bir diplomat. “Ankara’nın en genç büyükelçisi” unvanını taşıyan Ciamba, 33 yaşında.
Büyükelçilikte evlenilir mi?
Türkiye’de yaşayan kişiler Başkonsoloslukta evlenebilir mi? İki Türk vatandaşının Başkonsolosluğumuzda veya büyükelçiliklerimizin konsolosluk şubelerinde evlenmesi mümkündür. Evlenmek isteyen kişilerin öncelikle nüfus müdürlüğünden evlilik belgesi almaları gerekmektedir.
Diplomat kime denir?
Diplomat, dış politikayla ilgilenen ve ülkesini yurtdışında temsil etmekle görevli olan bir dış temsilcidir. Dışişleri Bakanlığı tarafından, vatandaşlarının hakları ve çıkarları doğrultusunda yabancı devletler ve uluslararası örgütlerle ilişkileri sürdürmek üzere atanan kişidir.
Konsolosluk özel mi devlet mi?
Konsolosluklar, kendi vatandaşlarının işlerini yürüten, ülkelerinin ticari çıkarlarını koruyan ve çeşitli diplomatik olmayan resmi görevleri yerine getiren yurt dışındaki resmi dairelerdir.
Diplomat kaç para alır?
Ülke temsilcisinin asgari maaşı ne kadar? Verilere göre; en düşük deneyim seviyesine sahip ülke temsilcisi 2024 yılında 83.100 TL maaş alacak. Deneyim arttıkça ülke temsilcisinin maaşı 165’e çıkıyor.
Kabe imamı maaşları ne kadar?
2024 yılında imamların maaşları 30.000 TL ile 42.000 TL arasında değişirken, mesleğe yeni başlayan imam ve müezzinlerin maaşları da hatırı sayılır bir seviyeye ulaştı. Ayrıca vaizler de bu artıştan yararlanarak 37.000 TL maaş alıyor. Emekli imamların maaşları ise 22.100 TL civarında.
Konsolos diplomat mı?
Konsolosluk açma izni, konsolosluğun bulunduğu ülke tarafından yazılı bir belge şeklinde verilir ve herhangi bir zamanda ve herhangi bir gerekçe gösterilmeden iptal edilebilir. Konsolosluk görevlileri diplomatik temsilci değildir.
Konsolosluk’ta hangi meslekler var?
Kariyer memurlarının, konsolosluk ve meslek memurlarının diplomatik misyonlarda kullanabilecekleri diğer unvanlar şunlardır: Birinci Müsteşar, Müsteşar, Baş Sekreter, İkinci Katip, Üçüncü Katip ve Ataşe; Konsolosluk görevlerinde kullanılabilecek diğer unvanlar şunlardır: Başkonsolos Yardımcısı, Konsolos, Konsolos Yardımcısı ve …
Büyükelçi hangi bölüm okunmalı?
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler büyükelçilerin temel dersleri olarak kabul edilse de ekonomi, diplomasi, hukuk ve sosyal ve siyasal bilimler de dahil edilmiştir. Bu alanda yetkin olan birçok kişinin yüksek lisans ve doktora hayatlarında önemli akademik çalışmalara katkıda bulunduğunu görebilirsiniz.
Konsolosluk binaları kime ait?
Elçilik ve konsolosluk binaları ve bahçelerinin temsil ettikleri ülkenin toprağı sayıldığı ifadesinin uluslararası hukukun genel literatüründe karşılığı yoktur. Elçilik ve konsolosluk gibi diplomatik misyon binaları yalnızca diplomatik dokunulmazlık, koruma ve erişilemezlik gibi ayrıcalıklardan yararlanır.