İçeriğe geç

Bilgin Zıt Anlamı Nedir

Bilginin zıt anlamlısı var mı?

Dilimizde her kelimenin esnek bir kullanımı veya farklı anlamları vardır, ancak her kelimenin zıt anlamı yoktur. Bilgi kelimesinin gerçek anlamına baktığımızda zıttı olmayan bir kelime olarak karşımıza çıkar.

Bilgenin zıttı nedir?

Cahil kelimesi akıllı kelimesinin zıttıdır.

Zıtın anlamı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Bilgili kelimesinin zıt anlamlısı nedir eodev?

Bilgili kelimesinin zıt anlamlıları “cahil, cühela” kelimeleridir.

Bilgin zıt anlamlı nedir?

1- Cahil: Cahil; eğitimsiz, bilgisiz anlamına gelir.

Bilgi kelimesi yerine ne kullanılır?

BİLGİ KELİMESİNİN EŞ ANLAMLILARI Bireyler konuşurken bilgi yerine haber, malumat, bilgi, rehberlik ve veri kelimelerini kullanmayı tercih edebilirler.

Fobinin zıttı nedir?

Fobi, bir şeye karşı duyulan yoğun, mantıksız korku olarak tanımlanır. Peki, tam tersini söylediğimizde neyi kastediyoruz? Muhtemelen yoğun, muhtemelen mantıksız bir cesaret seviyesinden bahsediyor olurduk. Belki de bunun için en uygun terimlerden biri “cesaret” olurdu. 13 Nisan 2019 Fobi, bir şeye karşı duyulan yoğun, mantıksız korku olarak tanımlanır. Peki, tam tersini söylediğimizde neyi kastediyoruz? Muhtemelen yoğun, muhtemelen mantıksız bir cesaret seviyesinden bahsediyor olurduk. Belki de bunun için en uygun terimlerden biri “cesaret” olurdu.

Cimriliğin zıttı nedir?

Cimri kelimesinin zıt anlamlıları cömert, eli açık, eli açık kelimeleridir.

Akılsız zıttı nedir?

“Akıl” sözcüğüne eklenen (-lı) yapım ekiyle oluşan “akıllı” sözcüğü “zeki” anlamına gelir.

Ham zıttı nedir?

Çiğ kelimesinin zıt anlamlısı olgun kelimesidir.

Kötünün zıttı nedir?

Ve eğer “daha kötü” kelimesinin anlamı “hoş olmayan” veya “çok da arzu edilmeyen” ise, bunun tersi “iyi” olacaktır. Daha kötü kelimesinin zıttı daha iyidir.16 Şubat 2020Ve eğer daha kötü kelimesinin anlamı “hoş olmayan” veya “çok da arzu edilmeyen” ise, bunun tersi “iyi”dir. Daha kötü kelimesinin zıttı daha iyidir.

Mucizenin tersi nedir?

Mucize kelimesi, gücün zıttı olan “iktidarsızlık” kökünden gelir.

Bilge zit anlamlısı nedir?

Akıllı kelimesinin zıt anlamlısı olan iki kelime hangileridir? Bilge kelimesinin zıt anlamlısı yargılayıcıdır. Bilge kelimesinin eş anlamlısı olan iki kelime hangileridir? Bilge olmanın zıt anlamlısı yargılayıcı olmaktır.

Zeki kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

1- Aptalca: Örnek cümle: Zeki insanlar bile zaman zaman aptalca hatalar yapabilirler.

Cahil zıttı nedir?

“Cahil” kelimesinin zıttı “bilgili” kelimesidir.2 Mart 2022″Cahil” kelimesinin zıttı “bilgili” kelimesidir.

Zıt yerine ne kullanılır?

Zıt anlamlı kelimeler her zaman benzer veya eşanlamlı anlamlara sahiptir. Karşıt kelimesinin eşanlamlısı zıttır. Karşıt ve zıt kelimeleri birbirlerinin eşanlamlısı olarak tanımlanmıştır. Zıt anlamlı kelimesinin zıt anlamın eşanlamlısı olduğunu söylemek doğru olur.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt anlamlılar listesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Mütevazı-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Bütün kelimelerin zıt anlamı var mıdır?

Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta, her kelimenin bir zıt anlamlısının olmamasıdır. Bir kelimenin olumsuz veya zıt biçimini ifade eden her kelime, potansiyel olarak o kelimelerin zıt anlamlısı değildir. Örneğin; kaynama kelimesinin zıt anlamlısı soğuk kelimesi değildir.

Öğrencinin zıt anlamlısı nedir?

“Öğrenci” kelimesinin zıt anlamlısı olan hiçbir kelime yoktur. Ancak, öğrenci kelimesinin zıt anlamlısı olmadığı unutulmamalıdır. Öğrenci kelimesinin yalnızca eş anlamlıları vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Azeri Escort